Café

Op 19 december 2016 opende 't Peenhof opnieuw zijn deuren. Voor wie de zaak al kende, is het een beetje terug thuiskomen. Maar ook voor wie 't Peenhof niet kent, willen we een huiselijke sfeer scheppen waar het fijn vertoeven is met een smaakvol biertje, een heerlijke meesterkoffie van 't huis, een lekkere boerenboterham, houtvuur gebakken, met schelle van de zeuge, paté of gerookte hesp of camembert of kaas van Watou, uiteraard met een bruin of blond biertje, zoals onze St Bernardus van 't vat. Bij ons laat je je ook snel verleiden door... een pot verse soep van het huis, of een overheerlijke huisbereider picon.

In de winter geniet je van de gezellige warmte van een houtkachel, een warme appeltaart en bij warme dagen is het zalig verpozen op het zonneterras met een streekbiertje, ijsje of appeltaart bij de koffie, de uitstraling van een schoon dorp, Westouter.

Wie graag wandelt, verkent het wandelnetwerk met zijn confortabele knooppunten. Het Peenhof ligt aan het begin van 3 wandelroutes. Tweebergenpad, Broekelzenpad en het Stiltepad met drie routes tussen de 7 en 13 km.

 

Specialiteit van het huis

Boerenboterham, appeltaart, Bernardus tripel van het vat, onze huispicon, meesterkoffie en het specialere: de picoffie, een koffie bereid met picon, uniek in de streek en ontsproten in 't Peenhof Westouter.

 

 

Nieuw in ons assortiment

 

 

Openingsuren

Open op maandag vanaf 13 uur tot 21u

op dinsdag en vrijdag vanaf 11 uur tot 21u.

op zaterdag en zondag vanaf 10 uur tot 21u.


 

VERLOF

___

We gaan er tussenuit van 20 maart tot en met 28 maart 2019

en van 20 mei tot en met 26 mei 2019

 

NIEUW, een origineel cadeau

Wat moet je nu weeral kopen, of ze hebben alles, of ze hebben een moeilijke smaak, of je zit zelf zonder inspiratie: Bij ons in 't Peenhof heb je nu ook de mogelijkheid om een CADEAUBON te kopen. Zo schenk je je beste maat, je vriendin, je ouders of wie je ook graag mag zien, een lekkere boerenboterham, of een paar smaakrijke streekbieren, een picon... Vraag er naar aan den toog.

Nieuw: Picon om mee te nemen, reeds bereid: fles 1 liter aan 15 euro. Of als cadeau in sierfles: 18 euro

Evenementen: een kroeg, maar ook iets meer

laat het ons weten als je op de hoogte wil worden gebracht van onze evenementen

Zijn reeds de revue gepasseerd:

Monoloog 'Trainer Trainer' (Mattijs Degrande)

Monoloog 'Ontmanteld' (Marie Assez)

Monoloog 'Voor u geknipt' (Bart Claeys)

Optreden Coverband De Pilsjaars

theater Echtelijke Illusies

 

KNAPPE KUNST

Pol Debaene uit Poperinge, stelt 11 werken tentoon in 't Peenhof. Deze autodidact startte met schilderijen in olieverf. Nu is hij overgeschakeld naar pastel, een techniek waarbij hij voor 75 procent enkel de vingers gebruikt. Ook die manier kan Pol zich volledig uitleven in zijn landschappen, alwaar hij rust vindt.

NIEUWE VOORSTELLINGEN

TOURETTE is een beklijvende monoloog, geschreven door Dirk Biddeloo, broer van Karel, gekend van de strips De Rode Ridder. Dirk schreef naar eigen ervaring, zijn anekdotes neer. Humor, ernst en zelfspot wisselen elkaar af, en nemen de kijker mee in het hoofd van een touretter. Een stuk dat u enorm veel vertelt over wat tourette allemaal kan zijn. Maar ook een stuk dat, los van het onderwerp, de theaterliefhebber bekoort. Het personage, gespeeld door uw kroegbaas zelve, neemt de kijker mee, langsheen humor en anekdotes, naar zijn donkere kamer waar hij zich onder andere via zelfspot probeert te ontdoen van zijn frustraties.

De opbrengst van dit stuk gaat naar het onderhoud van de website www.tourette.be. Deze site is een tijdje van het web geweest doordat de Vlaamse Vereniging Gilles de la Tourette werd ontbonden. Omdat ik niet wilde dat die waardevolle en rijke informatie zou verdwijnen, wil ik deze zelf financieel ondersteunen, met de hulp van deze voorstelling.

TOURETTE werd reeds 33 maal opgevoerd in Vlaanderen, onder regie van Dominique Tack, onder wiens vleugels ik het geluk heb dit stuk voor u te mogen opvoeren

Tourette gaat door op woensdag 3 april 2019 om 20u (reeds volzet), en bijkomend, op donderdag 4 april om 20 u. Uw bijdrage = 8 euro.

graag tot dan, Martin

't Peenhof is steeds op zoek naar mensen die hun kunstwerken willen tentoonstellen. Dit kan bij ons op kleinschalige basis, maar in een apart kader.

We willen voor onze klanten iets meer zijn dan alleen een kroeg. De plek is te schoon om er alleen maar drank en boerenboterhammen te serveren. Af en toe willen we u ook tracteren op een beetje kunst, een streepke muziek, een stukske theater en zoveel meer.

Wie interesse heeft om in 't Peenhof zijn ding te doen, mag ons steeds contacteren via bovenstaande gegevens.

 

 

 

 

't Peenhof is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke incidenten met werken die tentoon worden gesteld, zoals breuk, ontvreemding, enz...