Café

Op 19 december 2016 opende 't Peenhof opnieuw zijn deuren. Voor wie de zaak al kende, is het een beetje terug thuiskomen. Maar ook voor wie 't Peenhof niet kent, willen we een huiselijke sfeer scheppen waar het fijn vertoeven is met een smaakvol biertje, een heerlijke meesterkoffie van 't huis, een lekkere boerenboterham, houtvuur gebakken, met schelle van de zeuge, paté of gerookte hesp of camembert of kaas van Watou, uiteraard met een bruin of blond biertje, zoals onze St Bernardus van 't vat. Bij ons laat je je ook snel verleiden door... een pot verse soep van het huis, of een overheerlijke huisbereider picon.

In de winter geniet je van de gezellige warmte van een houtkachel, een warme appeltaart en bij warme dagen is het zalig verpozen op het zonneterras met een streekbiertje, ijsje of appeltaart bij de koffie, de uitstraling van een schoon dorp, Westouter.

Wie graag wandelt, verkent het wandelnetwerk met zijn confortabele knooppunten. Het Peenhof ligt aan het begin van 3 wandelroutes. Tweebergenpad, Broekelzenpad en het Stiltepad met drie routes tussen de 7 en 13 km.

 

Specialiteit van het huis

Boerenboterham, appeltaart, Bernardus tripel van het vat, onze huispicon, meesterkoffie en het specialere: de picoffie, een koffie bereid met picon, uniek in de streek en ontsproten in 't Peenhof Westouter.

 

 

Nieuw in ons assortiment

Glimlach, want wij serveren WUK Blond. Een Westvlaams Uniek Karakter in een 33cl-flesje.

Het is een goudblond bier, die met zijn 8% vol.alc. een krachtige volle smaak heeft, waar je lang van kan genieten. De verhoudingen van de basismouten gerst en tarwe, en de bitter- en aromahop, zorgen voor een evenwichtig bier. WUK: een verfrissende blonde met een volle body en subtiele hopbittere afdronk. Santé.

 

 

Openingsuren

Open op maandag vanaf 13 uur tot 21u.

op dinsdag en vrijdag vanaf 11 uur tot 21u.

op zaterdag en zondag vanaf 10 uur tot 21u.


 

VERLOF

___

Na de Belcanto-classic nemen we steeds vier dagen verlof, dus vanaf de dinsdag tot en met de vrijdag

We nemen even een korte pauze van 11 tem 13 september

 

EEN ORIGINEEL CADEAU

Wat moet je nu weeral kopen, of ze hebben alles, of ze hebben een moeilijke smaak, of je zit zelf zonder inspiratie: Bij ons in 't Peenhof heb je nu ook de mogelijkheid om een CADEAUBON te kopen. Zo schenk je je beste maat, je vriendin, je ouders of wie je ook graag mag zien, een lekkere boerenboterham, of een paar smaakrijke streekbieren, een picon... Vraag er naar aan den toog.

Nieuw: Picon om mee te nemen, reeds bereid: fles 1 liter aan 15 euro. Of als cadeau in sierfles: 18 euro

Evenementen: een kroeg, maar ook iets meer

laat het ons weten als je op de hoogte wil worden gebracht van onze evenementen

Zijn reeds de revue gepasseerd:

Monoloog 'Trainer Trainer' (Mattijs Degrande)

Monoloog 'Ontmanteld' (Marie Assez)

Monoloog 'Voor u geknipt' (Bart Claeys)

Optreden Coverband De Pilsjaars

theater Echtelijke Illusies

Monoloog 'Tourette' (Martin van Maris)

 

theater 'Paradijsvogels!' (code vzw)

kleinkunst door Meermens

KNAPPE KUNST

ACRYL OP DOEK, de werken van Luc Vansteenhuyse uit Beernem zijn in 't Peenhof te bewonderen. Luc schildert sedert een viertal jaar, en laat meteen zien dat hij talent heeft. Hij begon met het schilderen van een appel en een peer, uit een reclame van de lidl. Nu creëert hij werken volgens thema's, als de provence, vrouwen... Hij schildert liefst naar eigen gevoel. Werken in opdracht doet hij liever niet. De kleine tentoonstelling loopt tot begin mei.

NIEUWE VOORSTELLINGEN

PARADIJSVOGELS

Het Peenhof is verkocht. Martin en Fabienne hebben er een smak geld voor gekregen, dat het hen niet veel meer kan schelen wat er mee gebeurt. Waarschijnlijk komen er een appartementsgebouw op. De stamgasten weten niet waar ze het hebben. Ze rakelen het verleden op, en gissen wat de toekomst zal brengen. Paradijsvogels gaat over de teloorgang van het volkscafé, dé ontmoetingsplaats van de dorpelingen. Voorstelling op woensdag 15 april om 20 uur. Reservatie is noodzakelijk. Uw bijdrage: 6 euro.

 

TALENT GEZOCHT

't Peenhof is steeds op zoek naar mensen die hun kunstwerken willen tentoonstellen. Dit kan bij ons op kleinschalige basis, maar in een apart kader.

We willen voor onze klanten iets meer zijn dan alleen een kroeg. De plek is te schoon om er alleen maar drank en boerenboterhammen te serveren. Af en toe willen we u ook tracteren op een beetje kunst, een streepke muziek, een stukske theater en zoveel meer.

Wie interesse heeft om in 't Peenhof zijn ding te doen, mag ons steeds contacteren via bovenstaande gegevens.

 

CORONAMAATREGELEN

Voor de ander, en voor uzelf

Houd zo veel mogelijk afstand van elkaar, steeds minimaal 1,5 meter. Kom niet naar de horecaonderneming indien je zelf of één van je naasten griepsymptomen vertoont. Volg steeds rigoureus de instructies van de personeelsleden van de horecaonderneming. Geef niemand een hand, kus of omhelzing en vermijd elk fysiek contact tussen personeel en/of klanten. Hoest of nies in je elleboog of in een papieren zakdoek die je onmiddellijk nadien weggooit in een vuilnisbak met een deksel. Gebruik de aanwezige handgel, maar zonder misbruik Onze betaalmogelijkheden: liefst payconiq, eventueel cash Naar buiten gaan om te roken is niet toegestaan bij eet- en drankgelegenheden. Er wordt verplicht zittend geconsumeerd. Consumeren en/of bestellen aan de bar of rechtstaand is dus niet toegestaan. Reserveer zo veel mogelijk op voorhand je horecabezoek.

 

 

 

 

 

't Peenhof is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke incidenten met werken die tentoon worden gesteld, zoals breuk, ontvreemding, enz...